Lunch
I vår lunchmeny erbjuder vi rätter med medelhavstema och klassisk husmanskost. Till alla våra rätter ingår kaffe och kaka.
Vill du äta lunch mer avskilt?
Hos oss går det att boka ett eget rum för privata lunchmöten.
VECKANS HUSMAN v.17
Asiatisk fläskkarré. Serveras med basmatiris, asiatisk rödkål och en gurksallad. 130kr
Grekiskt vitlök och citron marinerat kycklingbröst. Serveras med rostad potatis, fetaost och en fräsch grönsallad. 130kr
VåR FASTA meny
GYROMARINERAD PLUMA FRÅN ALVIKSGÅRDEN
Fint skuren grekisk gyromarinerad pluma, serveras med krossad potatis från Kusmark, tzatziki, pitabröd och tomat och rödlök slungade i persilja. 180kr
Finely carved Greek gyro-marinated pluma(pork), served with crushed potatoes from Kusmark, tzatziki, pita bread, tomatoes and red onions tossed in parsley. 180SEK
KYCKLINGSCHNITZEL
Hemmagjord kycklingschnitzel av svensk kyckling med krispigt ugnsbakad potatis serveras med napolitansås, vitlöksyoghurt, cilantrosalsa och friterad zucchini. 195kr
Homemade chicken schnitzel from Swedish chicken with crispy oven-baked potatoes, served with Neapolitan sauce, garlic yogurt, cilantro salsa, and fried zucchini. 195SEK
NATTBAKAD OXKIND I RÖDVINSÅS
Serveras med jordärtskockspure , brynt lök, stekt svamp, picklade senapsfröns samt riven Scarmoza- ost och en rödvinsås. Toppas med jordärtskockschips och varmrökt sidfläsk. 250kr
Slow-cooked beef cheek in red wine sauce served with Jerusalem artichoke puree, caramelized onions, sautéed mushrooms, pickled mustard seeds, grated Scarmoza cheese, and a red wine sauce. Topped with Jerusalem artichoke chips and hot-smoked bacon.250SEK
GRILLAD LAX MED KRISPIGT TÄCKE
Lax med krispigt täcke av dill och fänkålsfrön, grovriven Ubriaco al Prosecco-ost, vitlöksklyfta, citron och basilika serveras med en risotto av Ubriaco al Prosecco-ost, picklad stekt rödlök och tomatsalsa med färsk basilika och crema di balsamiko.199kr
Salmon with a crispy crust of dill and fennel seeds, coarsely grated Ubriaco al Prosecco cheese, garlic clove, lemon, and basil, served with a risotto made with Ubriaco al Prosecco cheese, pickled fried red onions and a tomato salsa with fresh basil and balsamic cream.199SEK
SMÖRROSTAD SPETSKÅL.(VEGAN OCKSÅ)
Smörrostad spetskål serveras med tabbouleh av bovete och rödbetor, rödbetskräm med primör olivolja, jordnötssås, fetaostsmulor, rucola och färska örter.170kr
Butter-roasted cabbage served with tabbouleh of buckwheat and beets, beetroot cream with extra virgin olive oil, peanut sauce, crumbled feta cheese, arugula and fresh herbs.170SEK
HUSETS HÖSTSALLAD MED PUMPA. (VEGAN OCKSÅ)
Vintersallad med spenat och belugalinser serveras med rostad pumpa, färsk mynta, knipplök, crispy polentakakor och fetaostcrumbs. Serveras med granatäpplemelass, olivolja, Tartuffekräm och Karl-Johan flingsalt. 185kr
Winter salad with spinach and beluga lentils served with roasted pumpkin, fresh mint, spring onions, crispy polenta cake, and feta cheese crumbs. Served with pomegranate molasses, olive oil, truffle cream, and Karl-Johan mushroom flakes salt.185SEK
Kockens val för dagen.
Fråga vår personal.
Chef’s choice of meat for the day.
Efterrätter
Tiramisu. 95kr
Husets chokladtryffel.45kr/st
chocolate truffle.45SEK/st
Barnmeny
Köttbullar
serveras med potatismos, brunsås och lingonsylt. 85kr
Meatballs served with mashed potatoes, brown sauce, and lingonberry jam.85SEK
Plättar
med hallonsylt och vispgrädde. 85kr
Pancakes with raspberry jam and whipped cream. 85 SEK.
Nästa veckas lunch
Läs nästa veckas lunchmeny