Evenemang & Middagar
På denna sida hittar ni alla inplanerade evenemang & middagar för 2023. Välkommen!
november/december 2023
JULLBORD
Nyfiken på nya julklassiker? Vårat julbord består av råvaror från
Norrland och smaker från Medelhavet. Vi dukar i år upp ett klassiskt julbord med en liten medelhavstvist som buffé.
Mellan 28 nov-23 dec finns det möjlighet att boka bord för din jullunch och julmiddag.
Tveka inte att höra av er till oss om ni har några funderingar. Välkommen!

Evenemang & Middagar
På denna sida hittar ni alla inplanerade evenemang & middagar för 2023. Välkommen!
october/november 2023
LÅNGÖPPET FREDAGAR OCH LÖRDAGAR!
Vår fasta höst-meny erbjuds stående samt kockens val för dagen!
– för en sen lunch eller middag utöver våra lunchöppettider!
Bord går att boka fram till klockan 18.45 under fredagar och lördagar.
Vår fasta meny erbjuds (som finns till höger under fliken: ”Lunch” på hemsidan).
2-3 rätters middagar erbjuds under fredagar och lördagar.
FÖRRÄTT
SMÖRSTEKT SURDEGSBRÖD MED CHEVREKRÄM
Serveras med en höstig sallad, päron,vindruvor och en salviavinegrett. Toppad med rostade valnötter och rödbetschips.120kr
VITLÖKSSTEKTA TIGERRÄKOR
serveras på smörstekt husets bröd med krispig chilimajonnäs och fetaostkräm, toppad med chimchurry, vindruvor, grillad syrad rödlök och krasse. 135kr
BLÄCKFISKBOLLAR
serveras med röktfavamousse, tomatsalsa, chorizo och jordärtskockschips.150kr
VARMRÄTT
GYROMARINERAD PLUMA FRÅN ALVIKSGÅRDEN
Fint skuren pluma med smak av grekisk gyromarinerad, serveras med krossad potatis från Kusmark, tzatziki, pitabröd och tomat och rödlök slungade i persilja.180 kr
GRILLAD BIFTEKI
Bifteki av nöt-och lammfärs serveras med smörstekta grönsaker och mandelpotatis från Kusmark, karamelliserad lök, äpplerelish, timjanaioli och potatiscrisp. 210kr.
NATTBAKAD BRINGA I RÖDVINSÅS
Serveras med blomkålspure, kronärtskockskräm samt picklade senapsfrön och blomkålsbuketter. Toppas med jordärtskockschips. 250kr.
GRILLAD LAX
Soja- och limemarinerad lax serveras med syltade rödbetor, fänkål, apelsinklyftor, rökt majspuré och dillemulsion. 199kr
FUSILLI LIMONE
Pasta fusilli med spenat-och citronpesto serveras med Stracciatella, strimlad majrova och glaserade rödbetor. Toppas med rostad mandel, Scarmoza ost och crema di balsamiko. 195kr.
HUSETS HÖSTSALLAD MED PUMPA. (VEGAN OCKSÅ)
Vintersallad med spenat och belugalinser serveras med rostad pumpa, färsk mynta, knipplök, crispy polentakakor och fetaostcrumbs. Serveras med granatäpplemelass, olivolja, Tartuffekräm och Karl-Johan flingsalt. 185kr
Kockens val av kött för dagen.
Fråga vår personal.
Efterrätter
Vaniljkaka med äpple, vaniljglass och kanelkolasås. 120kr
Tiramisu. 95kr
Husets chokladtryffel. 45kr/st
Barnmeny
Köttbullar
serveras med potatismos, brunsås och lingonsylt. 85 kr
Plättar
med hallonsylt och vispgrädde. 85kr
CHEFS CHOICE 2 rätters
Grillad entrecote
med smörstekt primör och mandelpotatis, serveras med en fikon/salvia baserad rödvinssås, ndujamajo, grillade vindruvor, riven skamorza ost och friterad färskpotatis.
Vaniljkaka med äpple, vaniljglass och kanelkolasås.
Meny 2 rätters 490: –
CHEFS CHOICE 3 rätters
Obs! 3 rätters menyn förbeställs före ert besök.
Vitlöksstekta tigerräkor
serveras på smörstekt husets bröd med krispig chilimajonnäs och fetaostkräm, toppad med chimchurry, vindruvor, grillad syrad rödlök och krasse.
Grillad entrecote
med smörstekt primör och mandelpotatis, serveras med en fikon/salvia baserad rödvinssås, ndujamajo, grillade vindruvor, riven skamorza ost och friterad färskpotatis.
Efterrätt
Tiramisu.
Meny 3 rätters 620: – / Dryckespaket 360: –
HÖSTMENY

Evenemang & Middagar
På denna sida hittar ni alla inplanerade evenemang & middagar för 2023. Välkommen!
october/november 2023
LÅNGÖPPET FREDAGAR OCH LÖRDAGAR!
Vår fasta höst-meny erbjuds stående samt kockens val för dagen!
– för en sen lunch eller middag utöver våra lunchöppettider!
Bord går att boka fram till klockan 18.45 under fredagar och lördagar.
Vår fasta meny erbjuds (som finns till höger under fliken: ”Lunch” på hemsidan).
2-3 rätters middagar erbjuds under fredagar och lördagar.
FÖRRÄTT
SMÖRSTEKT SURDEGSBRÖD MED CHEVREKRÄM
Serveras med en höstig sallad, päron,vindruvor och en salviavinegrett. Toppad med rostade valnötter och rödbetschips.120kr
VITLÖKSSTEKTA TIGERRÄKOR
serveras på smörstekt husets bröd med krispig chilimajonnäs och fetaostkräm, toppad med chimchurry, vindruvor, grillad syrad rödlök och krasse. 135kr
BLÄCKFISKBOLLAR
serveras med röktfavamousse, tomatsalsa, chorizo och jordärtskockschips.150kr
VARMRÄTT
GYROMARINERAD PLUMA FRÅN ALVIKSGÅRDEN
Fint skuren pluma med smak av grekisk gyromarinerad, serveras med krossad potatis från Kusmark, tzatziki, pitabröd och tomat och rödlök slungade i persilja.180 kr
GRILLAD BIFTEKI
Bifteki av nöt-och lammfärs serveras med smörstekta grönsaker och mandelpotatis från Kusmark, karamelliserad lök, äpplerelish, timjanaioli och potatiscrisp. 210kr.
NATTBAKAD BRINGA I RÖDVINSÅS
Serveras med blomkålspure, kronärtskockskräm samt picklade senapsfrön och blomkålsbuketter. Toppas med jordärtskockschips. 250kr.
GRILLAD LAX
Soja- och limemarinerad lax serveras med syltade rödbetor, fänkål, apelsinklyftor, rökt majspuré och dillemulsion. 199kr
FUSILLI LIMONE
Pasta fusilli med spenat-och citronpesto serveras med Stracciatella, strimlad majrova och glaserade rödbetor. Toppas med rostad mandel, Scarmoza ost och crema di balsamiko. 195kr.
HUSETS HÖSTSALLAD MED PUMPA. (VEGAN OCKSÅ)
Vintersallad med spenat och belugalinser serveras med rostad pumpa, färsk mynta, knipplök, crispy polentakakor och fetaostcrumbs. Serveras med granatäpplemelass, olivolja, Tartuffekräm och Karl-Johan flingsalt. 185kr
Kockens val av kött för dagen.
Fråga vår personal.
Efterrätter
Vaniljkaka med äpple, vaniljglass och kanelkolasås. 120kr
Tiramisu. 95kr
Husets chokladtryffel. 45kr/st
Barnmeny
Köttbullar
serveras med potatismos, brunsås och lingonsylt. 85 kr
Plättar
med hallonsylt och vispgrädde. 85kr
CHEFS CHOICE 2 rätters
Grillad entrecote
med smörstekt primör och mandelpotatis, serveras med en fikon/salvia baserad rödvinssås, ndujamajo, grillade vindruvor, riven skamorza ost och friterad färskpotatis.
Vaniljkaka med äpple, vaniljglass och kanelkolasås.
Meny 2 rätters 490: –
CHEFS CHOICE 3 rätters
Obs! 3 rätters menyn förbeställs före ert besök.
Vitlöksstekta tigerräkor
serveras på smörstekt husets bröd med krispig chilimajonnäs och fetaostkräm, toppad med chimchurry, vindruvor, grillad syrad rödlök och krasse.
Grillad entrecote
med smörstekt primör och mandelpotatis, serveras med en fikon/salvia baserad rödvinssås, ndujamajo, grillade vindruvor, riven skamorza ost och friterad färskpotatis.
Efterrätt
Tiramisu.
Meny 3 rätters 620: – / Dryckespaket 360: –
HÖSTMENY
